...SILICONVALLEY

شما علاوه بر این مطالب با استفاده از جعبه لینک میتوانبد فیلم های تکنولوژی جدید را از اپارات با دسته بندی موضوعی مشاهده نمایید!

...SILICONVALLEY

شما علاوه بر این مطالب با استفاده از جعبه لینک میتوانبد فیلم های تکنولوژی جدید را از اپارات با دسته بندی موضوعی مشاهده نمایید!

اسیمو پیش مرگ انسان ها؟!

اسیمو پیش مرگ انسان ها!

شرکت هوندا قصد دارد با ایجاد تغییراتی در روبات مشهور و انسان‌نمای خود به نام «آسیمو»، آن را به عنوان جانشین کارگران به نیروگاه فوکوشیما داییچی اعزام کند تا ماموریت‌های مختلفی را در این مکان انجام دهند. تاکنون چندین روبات مجهز به دوربین‏های تصویربرداری توانسته‏اند خود را به درون نیروگاه اتمی فوکوشیما داییچی برسانند و وضعیت این نیروگاه سونامی‏زده را به مسوولان اطلاع دهند. بر اساس اطلاعات به دست آمده از این روبات‏ها، میزان تشعشعات در این نیروگاه هنوز بسیار بالاست و در نتیجه انسان‏ها مجاز نیستند وارد آن شوند. 

به همین دلیل رسانه‌های ژاپنی به تازگی اعلام کردند قرار است به زودی روبات‌های انسان‏نما، همکار کارمندان این نیروگاه شوند و به جای انسان‌ها خود را به خطر بیندازند و وارد نیروگاه شوند. شرکت هوندا نیز در این میان تصمیم دارد «آسیمو» را به گونه‏ای بازسازی کند و ارتقا دهد که این روبات بتواند همکاری‌اش را با کارمندان نیروگاه فوکوشیما آغاز کند و به مرتب کردن اوضاع بپردازد. گفتنی است آسیمو یک روبات انسان‏نما و هوشمند است و در حال حاضر یکی از مطرح‏ترین روبات‏های ‏انسان‌نمای جهان به شمار می‌رود. آسیمو برای ورود به این نیروگاه به چرخ یا زنجیره نقاله‏ای نیاز دارد تا بتواند به آسانی حرکت کند و به همه قسمت‌ها برود. پاهای کنونی آسیمو برای حرکت در مکان‌های پر دست‌انداز و ناهموار مانند اتاق‏های خراب‌شده و درهم نیروگاه فوکوشیما طراحی نشده است، در نتیجه نمی‌تواند به راحتی حرکت کند. همچنین دست‌های آسیمو نیز باید تغییر کند تا بتواند همانند دست‌های انسان نرم و روان حرکت کند و کارهای ظریف را انجام دهد. 
از 10‌سال پیش تاکنون از آسیمو برای انجام کارهای مختلفی استفاده کرده‌اند. بیشترین کاربرد آسیمو برای انجام تحقیقات روباتیک یا توسعه صنعت روباتیک بوده است. آسیمو تاکنون کارهای بزرگی انجام داده است، او در موزه‌های علمی به کودکان خوشامد می‌گوید و حتی با مقام‌های ارشد دولتی کشور‏های مختلف نیز دیدار کرده است، اما تاکنون در چنین ماموریت خطرناکی شرکت نداشته است. 
این روبات می‌تواند به راحتی با دیگران دست بدهد، سینی را با خود ببرد و با دست‌هایش اجسام کوچک را هل دهد اما برای انجام حرکت‌هایی که بیشتر به حرکت انسان‌ها شباهت دارند، به شانه، مچ و ساعدهای موتوردار نیاز دارد. هنوز مشخص نیست آسیمو درون نیروگاه تخریب شده فوکوشیما چه مسوولیتی را باید بر عهده بگیرد اما مشخص است که آسیمو در مناطق پرتوزای نیروگاه اتمی فعالیت می‌کند چرا که ورود انسان‏ها به این مناطق بسیار خطرناک است. 
گفتنی است پس از وقوع زمین‏لرزه و سونامی بزرگ 11‌مارس 2011، نشت مواد رادیو اکتیو و پرتوزا از نیروگاه فوکوشیما داییچی آغاز شد و کارگرانی که بخواهند با انجام تعمیرات از میزان این تشعشعات بکاهند، به شدت در معرض این تابش‏های زیان‌بار قرار می‏گیرند. حتی مسوولان نیروگاه از کارگران مسن‏تر خواسته‏اند این کار را انجام دهند تا بتوانند کارگران جوان‏تر را حفظ کنند، اما به نظر می‌رسد رفتن روبات‏های ‏انسان‌نما به این نیروگاه، بهترین راه‌حل برای تمامی این مشکلات است. 
دانستنی‌هایی درباره آسیمو
آسیمو یک‌روبات انسان‌نماست که شرکت هوندا آن را ساخته ‌است. آسیمو ۱۳۰‌سانتی‌متر قد و ۵۴‌کیلوگرم وزن دارد و می‌تواند روی دو پا با حداکثر سرعت شش‌کیلومتر بر ساعت (۴/۳ متر بر ثانیه) بدود. آسیمو توانایی درک حرکت‌ها و حالت‌های چهره انسان‌ها را دارد و می‌تواند به آنها پاسخ دهد. هم اکنون ۴۵‌دستگاه آسیمو در جهان وجود دارد. تولید هر یک از این دستگاه‌ها 640‌هزار یورو هزینه دارد. آسیمو را در مرکز تحقیقات و توسعه هوندا، با نام «مرکز تحقیقات بنیادی تکنیکی واکو» در ژاپن ساختند. 
پیشینه ساخت آسیمو 
هوندا سری E، مجموعه‌ای از روبات‌های انسان‌نما بود که «مارک فولر» آن را طراحی کرد و شرکت هوندا بین سال‌های ۱۹۸۶ تا ۱۹۹۱ آن را ساخت. این مجموعه را بعدها گسترش دادند و با نام هوندا سری P عرضه کردند. بعدها هوندا توانست با استفاده از دانش و تجربه به دست آمده از این ربات‌های آزمایشی، روبات پیشرفته آسیمو را بسازد. 
تجهیزات و توانایی‌های آسیمو
درون سر آسیمو سه‌ میکروفون جاسازی شده‌است که به آسیمو امکان می‌دهد پیام‌های صوتی را دریافت کند. آسیمو با این میکروفون‌ها می‌تواند جهت صدا را نیز تشخیص ‌دهد. آسیمو محیط اطراف خود را با دو دوربین می‌بیند. این روبات با استفاده از این دوربین‌ها می‌تواند عمق و فاصله را نیز تشخیص دهد. چشم‌های آسیمو هم سطح چشم‌های یک انسان بالغ هنگام نشستن روی صندلی است. آسیمو یک کوله پشتی دارد. پنج حس‌گر فراصوتی نیز پایین کوله‌پشتی آسیمو تعبیه شده است. آسیمو با استفاده از این حس‌گرها می‌تواند اجسام ثابت یا متحرک را در کنار و پشت سر خود تا فاصله سه‌متری تشخیص دهد. آسیمو یک باتری یون لیتیوم 52‌ولتی دارد که درون کوله‌پشتی‌اش قرار دارد و می‌تواند با چهار‌ساعت شارژ، یک ساعت فعالیت کند. این روبات با حس‌گر فراصوتی، لیزرهای فروسرخ و دوربین‌هایی که در قسمت میانی بدنش قرار دارند، اشیا موجود در فاصله سه‌متری را تشخیص می‌دهد و به راحتی در محیط حرکت می‌کند. جالب آنکه آسیمو تنها روبات انسان‌نماست که می‌تواند مستقل و بدون کمک دیگران از پله‌ها بالا و پایین رود. آسیمو را به اندازه‌ای ساخته‌اند که به‌راحتی بتواند در محیط زندگی انسان‌ها فعالیت کند. 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد