یادم میاد وقتی پلی استیشن ۱ اومده بود ما فکر می کردیم الان دیگه ته تکنولوژی رو داریم نگاه می کنیم . بازی فوتبال ۹۹ یکی از خاطره انگیز ترین بازی های کنسول پلی استیشن ۱ هستش . فکر نمی کردیم روزی دستگاهی بیاد که بازی هاش فرقی با فیلم نمی کنه .
xbox 360 برای اولین بار در سال ۲۰۰۱ و در آمریکای شمالی توسط شرکت مایکروسافت تولید شد . در سال ۲۰۰۲ در ژاپن و بعد در استرالیا و اروپا پخش شد . اکس باکس ۳۶۰ برای اولین بار در ماه می سال ۲۰۰۵ معرفی شد و فرق اساسی آن با اکس باکس اورجینال ، کنترلر های وایرلس بود . دسته های اکس باکس اورجینال با نسخه ۳۶۰ سازگاری نداره و سیمی هم هستند . اکس باکس ۳۶۰ هم دسته سیمی داره هم دسته بی سیم . دسته سیمی از طریق پورت USB به کنسول وصل می شود و فرق دیگری با نمونه وایرلس ندارد . طراحی کنترلر ۳۶۰ بر پایه کنسول اورجینال صورت گرفته . مایکروسافت از یک تکنولوژی منحصر به فرد برای رفع مشکل تاخیر و پهنای باند کنترلر ها استفاده کرده به طوری که با نوع سیمی خود از نظر عملکرد هیچ فرقی نمی کند . کنسول اکس باکس در آن واحد ۴ کنترلر رو ساپورت می کنه و ۴ نفری می تونین از بازی هایی مثل فوتبال ، مورتال کمبت ، call of duty و … لذت ببرید .
مشخصات :
شرکت سازنده : مایکروسافت
نوع : کنترلر بازی ویدئویی
نسل : هفتم
ورودی انرژی : دو عدد باتری قلمی
ورودی : ۲ عدد تریگر آنالوگ ، ۲ عدد استیک آنالوگ ، پد دیجیتال ، دکمه هماهنگی وایرلس و دکمه های اصلی
اتصالات : جک هدست ۲٫۵ میلی متری ، مدل وایرلس استاندارد ۲٫۴ گیگا هرتزی ، مدل سیمی پورت USB
ابعاد : ۱۵۵ در ۱۱۰ در ۵۵ میلی متر
وزن : مدل وایرلس همراه باتری ۲۵۶ گرم ، مدل سیمی ۲۸۱ گرم ( با سیم )
و اما ظاهر دسته :
دسته اکس باکس در دو رنگ سفید و سیاه و در دو مدل سیمی و بیسیم در بازار ایران وجود داره که البته اصل و فرع هم داره . ۴ دکمه Y , X , B , A در سمت راست دسته ، دو عدد استیک در چپ و راست ، دکمه های استارت ، back و راهنما در وسط و پد کنترلی نیز در قسمت چپ پایین قرار داره .
دکمه راهنما قابلیت جالبی است که با استفاده از آن تقریبا همه کاری میشه با کنسول انجام داد . دور این دکمه ۴ عدد لامپ LED جاساز شده که هر کدام از این لامپها به منزله یک بازی کننده (Player ) می باشد . اولین دسته ای که اکس باکس بعد از روشن شدن میشناسه دسته یک و مابقی به ترتیب دو ، سه و چهار می شوند . برای دسته یک ، چراغ سمت چپ بالا روشن میشه و همین طور در جهت عقربه های ساعت لامپ دسته ۲ و … روشن می شود .
اگر کنسول خاموش باشد با نگه داشتن دکمه راهنما به مدت ۱ ثانیه هم دسته روشن میشه و هم کنسول . اگر دستگاه و دسته روشن باشند ، با فشار دادن این دکمه به منوی اصلی اکس باکس دسترسی دارید و کل دستگاه رو می تونید هدایت کنید : روشن و خاموش کردن دستگاه ، روشن و خاموش کردن دسته ، بسته و باز کردن DVD درایو ، اجرای بازی و بیرون آمدن از بازی ، تنظیمات دستگاه ، تنظیمات دسته و …
دسته ای که به طور اورجینال همراه اکس باکس داخل بسته بندی هست به صورت پیش فرض با دستگاه هماهنگ شده اما اگر دسته جدید ( وایرلس ) بخرید باید آن را با دستگاه به اصطلاح سینک کنید . اگر به بغل درب باتری نگاه کنید دکمه ای ریز می بینید . اگر کنار پورت USB جلوی کنسول رو هم نگاه کنید یک دکمه برای همی کار تعبیه شده . برای سینک کردن دسته جدید و کنسول می بایست ابتدا دکمه سینک جلوی کنسول را فشار داده و و قتی کنسول عمل Search رو شروع کرد دکمه سینک دسته رو فشار دهید . این عمل تقریبا مشابه با جستجوی بلوتوث در گوشی موبایل می باشد .
پشت دسته جعبه باتری قرار داره که هم باتری معمولی قلمی و هم باتری شارژی قلمی میتونه استفاده بشه . البته باتری شارژی خیلی بهتر و به صرفه تره چون مصرف کنترلر کم نیست . باتری شارژی هم ۴۳۰۰ میلی آمپری بخرید نه کمتر . البته خود اکس باکس یک شارژر داره که دیگه نیاز به درآوردن باتری از داخل جعبه رو از بین می بره . در واقع باتری روی دسته شارژ میشه . قیمت شارژر باتری دسته اکس باکس حدود ۱۵ تا ۲۰ هزار تومان است .
به همراه دستگاه اکس باکس ۳۶۰ یک عدد دسته وایرلس داده میشه و دسته دوم رو باید جداگانه خریداری کنید . همین الان قیمت دسته فرع اکس باکس تو بازار توپخونه حدود ۳۵ تا ۴۰ هزار و دسته اورجینال ( که بازهم معلوم نیست اورجینال باشه ) حدود ۶۵ تا ۷۰ هزار تومان می باشد . دسته سیمی هم دو مدل مختلف داره : یه مدل سیم یکسره و مدل دیگر سیم دو تکه . سیمی یکسره نخرید . سیمی دو تکه جنس مرغوبتری دارد و آی سی های آنها قیری نیست ( یعنی قابل تعمیر هستند ) اما سیمی یکسره قابل تعمیر نیستند .
تمام دسته های کنترلی یک کار رو انجام میدهند . تبدیل واکنش های ما به اعداد باینری یعنی صفر و یک ، زبانی که کامپیوتر آن را می فهمد . وظیفه دکمه های کنترلر اکس باکس نیز همینه . وقتی شما دکمه ای رو فشار می دهید در واقع دارید یک مدار الکترونیکی رو از داخل به هم وصل می کنید . وقتی دکمه رو ول می کنید دوباره مدار قطع می شود . بد نیست نگاهی هم به داخل دسته اکس باکس بندازیم .